Over Rob Pauw

Mijn naam is Rob Pauw, 55+, woonachtig te Arnhem, heb ruim 30 jaar arbeidsverleden en heb mijn  website onder de naam info@pauworganisatieadvies.nl onlangs met een heldere update bijgewerkt.

Ik ben een integere specialist en een makkelijke gesprekspartner. Een sparringpartner voor eigenaren van management en bedrijfsprocessen die bruggen bouwen met in / externe consultants / auditors. Over het algemeen ben ik accuraat, betrokken, verantwoordelijk, resultaat / mensgericht, overtuigend en een teamspeler. Onafhankelijk, analytisch sterk, organisatiegevoelig, flexibel en pragmatisch.

Mijn ideale baan is werken met mensen, cijfers, processen, systemen, risico's en controles. Het is mijn doel om weer aan de slag te gaan als internationaal Manager Internal Control / Internal Auditor. Ik voel me bekwaam en zelfverzekerd met betrekking tot bijv. procesbeheersing & risicobeheer voor de industriële en financiële sector. Naleving van interne organisaties met externe regelgeving, b.v. SOX, IFRS, Solvency & Basel gecombineerd met de afstemming tussen de interne deelnemers is cruciaal voor succesvolle projecten.

Ik beschik over de vaardigheden van bewust coachen en inspireren van mensen die doen wat ze in eerste instantie niet graag doen met mijn Top 10 geleerde lessen. Ik zou graag voorop lopen als het gaat om individuele veranderingen van medewerkers of een culturele omzet voor een organisatie als geheel.

Verschillende functies op het gebied van financiële boekhouding, managementcontrole, audit, governance, risicobeheer & compliance (GRC) begeleiden een reeks logische stappen in mijn professionele carrière sinds 1989 tot vandaag:

  • Ervaring met bedrijfsanalyses, planning, controle, verbetering en rapportage;
  • Internal & IT Governance, Performance en Compliance zijn gebieden van mijn dagelijkse werk;
  • Herontwerp / verbetering van bedrijfsprocessen zijn mijn doelen geweest toen ik met Big 4 werkte;
  • Mijn kernwaarden als expert: onafhankelijk, integer, respectvol, teamplayer en professional;
  • Mijn belangrijkste doelen in het bedrijfsleven en in het leven zijn het aanpakken van veranderingsprocessen door duurzame oplossingen te bieden;

    Specialiteiten:
  • Grote expertise in het beheersen van financiële / operationele / IT-risico's en rapportage over compliance en regelgeving.
  • Projectmanagement, coaching, verandermanagement en bedrijfs (herstel) advies.

- Ik ben een ervaren en gedreven IC IS RM specialist en een proactieve reporting analist met een sterke supporting drive en passie voor innovatie en techniek. Met techniek doel ik op systemen van internal control en interne beheersing.

- Van professie ben ik een managementconsultant/coach voor hogere echelon (directie, management en business process owners + staf bij organisaties binnen de industriële branche en financiële sector.

- Ik ben een hoog gemotiveerde projectmanagement expert op het gebied van procesbeheersing en risicomanagement.

-Branding, pitchen en presenteren van jezelf, functie, afdeling en bedrijf en het delen van kennis en ervaring hieromtrent is iets wat ik erg leuk vind en waarin ik ook echt goed ben.

Onderzoek wijst uit, dat vele bedrijven claimen in control te zijn, maar dat zijn ze niet er bestaat een groot vals gevoel van zekerheid. Mijn bedrage is het om het nog steeds tekort schieten van kwantitatieve onderbouwing van risico’s binnen organisaties samen met de opdrachtgever te komen  tot duurzame oplossingen.

Dus bent u ontevreden met uw huidige rapportages en wenst u meer juiste, volledige, tijdige en betrouwbare informatie, dan ben ik uw expert om uw wensen en verlangens te verwezenlijken.

Zullen we onder het genot van een kopje koffie e.e.a. bespreekbaar maken als uw sparringpartner?

bel rob